• Термопомпена система въздух-вода Panasonic A2W KIT-WHF12F9Е8

Термопомпена система въздух-вода Panasonic A2W KIT-WHF12F9Е8

Наличност:
Предварителна поръчка
Модел:
Panasonic A2W KIT-WHF12F9Е8
Производител:
Panasonic

Описание

Термопомпите Въздух-Вода представляват високо енергийно ефективни съоръжения, които служат за отопление или отопление и охлаждане за битови и полу-професионални приложения. Високите цени на природния газ, твърдото и течното гориво правят отоплението с електричество в комбинация с термопомпа или климатик основен вариант в България. Енергийната ефективност на тези системи достига и надминава 4, което означава, че за всеки 1 киловат изразходвана електроенергия те произвеждат 4 киловата топлинен или хладилен ефект. Друго предимство на тези системи е, че те разполагат с високотехнологични управления, които позволяват контролиране на съществуващи ел. котел, нафтов котел или друг вид източник на топлина. Също така могат да управляват различни зони на отопление – например една с подово и друга с радиатори. Производството на БГВ с термопомпа също е изключително енергийно ефективно и бързо.

Термопомпена система Panasonic AQUAREA HT „Въздух-Вода“ от разделен тип, запазваща 100% капацитет при отрицателни температури.

Изходяща температура на водата 65°C, при -20°C

Новата термопомпена система AQUAREA на Panasonic е проектирана, за да доставя максимална ефективност и мощност при температура от -20°C. Базирана е на високо-ефективна термопомпена технология с възможност не само за производство на БГВ и отопление, но и за охлаждане през летните месеци. Мисията на Panasonic с новите термопомпени системи AQUAREA е да отговори на растящото търсене на климатични/термопомпени системи с висока енергийна ефективност, съчетана с ниски оперативни разходи. Термопомпените системи на Panasonic са класифицирани в три различни категории: AQUAREA High Performance – системи от 3kW до 16kW за домове с ниска консумация на електроенергия. Къща с нискотемпературни радиатори и/или подово отопление би била идеално приложение за този клас. Системата може да бъде изградена от нулата, също така да бъде комбинирана със съществуващи газови или нафтови котли. AQUAREA T-CAP – системи от 9kW до 12kW за места, където поддържането на отоплителна мощност е важно дори при температури от -20°C. T-CAP термопомпата гарантира, че винаги има достатъчно мощност за затопляне на дома, без помощта на друг източник на топлина. Енергийната ефективност се запазва дори при изключително ниски температури, така спестените средства от електроенергия винаги са много. AQUAREA HT – системи от 9kW до 12kW за домове с високотемпературни радиатори (напр. Чугунени радиатори). Тази високотемпературна серия е способна да доставя гореща вода, с температура 65°C, дори при външна температура от -20°C.


Трифазен модел

Тази термопомпа е с вграден 9 kW ел. нагревател

Възможност за свързване към вече изградени системи


В цената на комплекта е включено жично дистанционно управление, окомплектовано с хидромодула.

По желание, срещу допълнително заплащане, могат да бъдат доставени:

PAW-TS4 – Температурен датчик за водосъдържател за БГВ с 6 м дължина на кабела
PAW-TS2 – Температурен датчик за водосъдържател за БГВ с 20 м дължина на кабела
PAW-3WYVLV-SI – Трипътен вентил за външно инсталиране
PAW-BTANK50L – Буферен съд с вместимост 50 л
PAW-TD20C1E5 – Водосъдържател от неръждаема стомана 200 л
PAW-TD30C1E5 – Водосъдържател от неръждаема стомана 300 л
PAW-TG20C1E3STD-1 – Емайлиран водосъдържател 200 л
PAW-TG30C1E3STD-1 – Емайлиран водосъдържател 300 л
PAW-A2W-RTWIRED – Жичен стаен термостат
PA-AW-WIFI-1TE – Интерфейс IntesisHome с допълнително приспособление термодатчик
PAW-A2W-BIV – Двукомпонентно дистанционно управлениеТехнически характеристики
Отдавана мощност - Отопление (kW) 12.00
Консумация - Отопление (kW) 2.69
SCOP - енергиен клас на отопление COP 4.46
Ниво на шум - вътр. тяло/външ. тяло (dB) -/67
Работен диапазон - Отопление (°C) от -20 до +35
Размери - Вътрешно тяло (ВхШхД) (мм) 892x502x353
Размери - Външно тяло (ВхШхД) (мм) 1340x900x320
Тегло - вътрешно/външно тяло (кг) 48/110
Фреон R407C